De oproep van de Stichting Roosendaal 750 aan alle Roosendalers om mee te denken en vooral mee te doen was voor Hans Adams aanleiding om een idee in te brengen waarmee jazz op de kaart kon worden gezet:  Jazz voor Roosendaal 750  en gebracht  door Roosendalers!
Roosendaal had best wel  een rijke jazzhistorie, en kende zeker een aantal  goede jazzmusici, waaronder zelfs enkelen van wereldfaam; voldoende basis dacht Adams om in het jubileumjaar van Roosendaal een interessant jazzprogramma op poten te zetten. Hans zocht contact met Ton van de Geijn en Frans van Haren en zo ontstond het comité JAZZ750 dat het idee verder uitwerkte. Gefaciliteerd door Stichting Roosendaal 750 organiseerde het jazzcomité in het jubileumjaar 5 succesvolle jazzsessies en een fantastisch eindconcert met o.a. Jack van Poll en Hein van de Geijn. Dit concert werd gepresenteerd door Hans Verbraak, die zich aanbood om aan te sluiten bij het jazzcomité. Het viertal besloot op uitdrukkelijk verzoek van velen om na het jubileumjaar door te gaan met een jazzprogramma in 2019. Zij besloten de Stichting Jazz750 in het leven te roepen met het doel de jazz in Roosendaal nieuw leven in te blazen.

Hans Verbraak

Voorzitter

Ik ben trots om voorzitter te mogen zijn van Jazz750, een muzikale nakomeling van het feestjaar Roosendaal 750 jaar.
Amateurs van jong tot oud kunnen met ‘n professioneel trio het jazzpodium betreden. Dat is ‘n gouden formule gebleken. Op zondagmiddag genieten van heerlijke jazzmuziek onder het genot van...... zeg nou zelf de ‘dat is toch heerlijk’

Hans Adams

Penningmeester, Vice-voorzitter

Autodidact pianist en saxofonist; speelt in jazzcombo B-Swing; begeleider van enkele koren en lid van het Roosendaals Kamerkoor

Frans van Haren

Secretaris

Oud muziekdocent, groot jazzliefhebber, amateur jazzmuzikant op klarinet en saxofoon.

Ton van de Geijn

Artistiek leider

Professioneel saxofonist.
Het is eervol om als artistiek leider inhoudelijk vorm te mogen geven aan de doelstellingen van Jazz750. Het samenbrengen van stijlen, van professional en amateur, van jong en oud, in een ongedwongen en sfeervolle setting en in de aanwezigheid van een aandachtig publiek, is een uitdaging die ik met trots aanga.