Wie zijn we:

  • Jazz750 zag het levenslicht in 2018 tijdens het jubileumjaar Roosendaal750. Het doel was jazzmusici van alle leeftijden en van elk niveau samen te laten musiceren onder begeleiding van professionals.
  • Jazz750 is in 2019 voortgezet als een zelfstandige organisatie in de vorm van een stichting.
  • Maak kennis met het bestuur en lees over het onstaan van Jazz750

Onze missie:

  • Het stimuleren en ontwikkelen van de jazzcultuur in Roosendaal, waarbij verbinding tussen amateur en professional, van jazzstijlen en generaties centraal staat.
  • Het creëren van een werkplaats voor jeugdige spelers, onder leiding van professionals.

Wat doen wij:

  • We organiseren jazzsessie in de vorm van een open podium waarbij (amateur)musici kunnen samenspelen onder begeleiding van een professioneel begeleidingstrio.
  • We organiseren concerten waarbij deelnemers van de jazzsessies een belangrijke rol vervullen en samen spelen met professionals en gastsolisten van minimaal nationale allure.
  • We leveren een bijdrage aan talentontwikkeling door op regelmatige basis projectmatig aan het werk te gaan met jeugdige spelers.
  • We organiseren workshops
51

Jazzsessies

350

Deelnemers

7

Concerten

145

Vrienden

Bezoekers en deelnemers over Jazz750

Geweldig, dat het jubileumjaar 2018 werd aangegrepen om de jazzmuziek in Roosendaal nieuw leven in te blazen. Daartoe werd bij de Stichting Roosendaal 750 jaar  – met succes – een prima initiatief ingediend. Inmiddels is de Stichting Jazz750 opgericht en krijgt vanaf 2019 de jazzmuziek, onder meer door meerdere jamsessies en jaarlijks concert, een vaste plaats op de culturele agenda van Roosendaal.

Voorwaar een compliment aan het adres van de initiatiefnemers voor deze niet meer weg te denken muzikale verrijking in onze gemeente.

Jazz750 geeft beginnende jazz solisten de kans om, met begeleiding van een professioneel trio, podium ervaring op te doen. De kruisbestuiving met geroutineerde jazz muzikanten tijdens de jazz sessies werkt daarbij verrassend goed.

Jazz 750, een hedendaagse bevestiging van de historische banden tussen Jazz Muziek en Roosendaal. Denk b.v. aan internationaal bekende namen als Jack van Poll, Hein van der Geyn, Harmen Fraanje. Met Jazz 750 laat Roosendaal zien dat het op het gebied van jazz muziek nog steeds veel te bieden heeft.

Deze geweldige formule met aanstekelijk enthousiasme willen we niet meer missen

Naar heerlijke muziek van Jazz750 luisteren, lekker glaasje wijn er bij, wat wil een mens nog meer

Met de realisatie van Jazz750 heeft de jazzmuziek weer een vaste plaats gekregen binnen de culturele wereld van Roosendaal. Vervolgens worden ook jonge mensen in aanraking gebracht met de jazz; belangrijk voor de continuïteit van deze muziek. Daarnaast biedt Jazz750 de unieke formule van de jazzsessies waarbij de amateur de gelegenheid wordt geboden met professionals op te treden. Klasse!