ROOSENDAAL – Het succes van Jazz750 blijft voortduren. Na het geweldige eerste jaar in combinatie met het 750-jarig bestaan van de stad Roosendaal, werden ook vorig jaar de jazzsessies enorm goed bezocht door zowel artiesten als publiek en daarom gaat Jazz750 ook dit jaar weer verder.

Stichting Jazz750 is in 2019 ontstaan. Het idee achter Jazz750 was om deze muziekstijl een prominentere rol te geven in Roosendaal en omstreken. Daarom werden er jamsessies georganiseerd. Allemaal met hetzelfde concept: een professioneel begeleidingstrio zodat de kwaliteit gewaarborgd blijft, maar aangevuld met een solist. Dat kan een professional zijn, maar ook een lokaal talent of een amateur die wat meer podiumervaring op wil doen. “De jazzsessies zullen in deze vertrouwde formule plaatsvinden, muzikaal begeleid door Gé Bijvoet, Eric Heijnsdijk, Marc van Rooij en Pieter Bast”, laat de organisatie weten. Die jazzsessies vinden steeds plaats in het theatercafé van De Kring op zondagmiddag van 15.00 tot 17.30 uur. De data zijn: 22 maart, 26 april, 24 mei, 21 juni, 13 september, 11 oktober en 6 december. De toegang is gratis. Deelnemende musici kunnen zich via de website aanmelden.

Planning

Net als afgelopen jaar wordt ook dit jaar een concert én een kerstmatinee georganiseerd. “Het concert is gepland op 15 november, ons kerstmatinee zal plaatsvinden op 27 december. Beide in de kleine zaal van De Kring, op zondagmiddag van 15:00 tot 17:30 uur.”

Vrienden

Dat Jazz750 voorziet in een behoefte blijkt wel uit het aantal vrienden van Jazz750. “Tijdens het Kerstmatinee afgelopen december hebben we de aanwezigen gewezen op de mogelijkheid om ‘Vriend van Jazz750’ te worden. Hieraan is massaal gehoor gegeven. We hebben inmiddels het indrukwekkende aantal van 104 vrienden kunnen registreren.”